Ako ste na pragu upisa u autoškolu, a živite na području Našica, ovaj blog nosi vijest koja bi vas mogla zanimati. Nemojte se iznenaditi kada saznate da se liječnički pregledi, neophodni za taj pothvat, više ne obavljaju u vašem gradu. Ne brinite! Pripremili smo sve informacije koje vam mogu pomoći da lako pronađete najbolju alternativu.

Obavijest koja mijenja planove

Za sve koji se žele upisati u autoškolu na području Našica, stigla je važna obavijest. Medicina rada Doma zdravlja Našice, ključna postaja za dobivanje liječničkog uvjerenja o sposobnosti za upravljanje motornim vozilom, jedno duže vrijeme neće obavljati liječničke preglede za vozače. Ova novost dolazi kao veliko iznenađenje, s obzirom na to da su do nedavno, pregledi za vozače bili dostupni gotovo na dnevnoj bazi.

Zašto je liječničko uvjerenje važno?

Da podsjetimo, liječničko uvjerenje nije samo formalnost. Ono je jako bitan dokument koji potvrđuje da ste fizički i mentalno sposobni upravljati motornim vozilom, garantirajući sigurnost ne samo vama, nego i svim sudionicima u prometu. Bez ovog dokumenta, upis u autoškolu i put do vozačke dozvole postaje nemoguć.

Kako je došlo do ovog problema?

Sve češći, kronični nedostatak liječnika specijalista u medicini rada doveo je do toga da Našice sada imaju smanjene kapacitete za provođenje ovih pregleda. Situacija je takva da se pregledi trenutno obavljaju samo za djelatnike tvrtki s kojima medicina rada ima potpisan ugovor, dok se pregledi za buduće vozače, ali i sportaše, nažalost, ne provode.

Što sada?

Za one koji se spremaju na upis u autoškolu, to znači potragu za alternativnim mjestima za obavljanje liječničkih pregleda. Kako bismo vam olakšali, pripremili smo popis najbližih medicina rada u susjednim gradovima gdje možete obaviti potrebni pregled:

  • Specijalistička ordinacija medicine rada i sporta, Đakovo, Ulica Matije Gupca 56, tel: 031/811-070
  • Ordinacija medicine rada dr. Bačura, Bana Jelačića 33, Slatina, tel: 033/ 551-105
  • Medicina rada i sporta | Poliklinika dr. Nedić, Bana Jelačića 39, Slatina, mob: 099/383-73-08
  • Medicina rada i sporta MedrOS, Andrije Kačića Miošića 13, Osijek, mob: 095/310-00-11
  • Ustanova za zdravstvenu skrb dr. Špiranović za medicinu rada i športa, S. Radića 54, Osijek, tel: 031/213-322

Savjeti za brzo i efikasno rješavanje

  • Dogovorite termin unaprijed: Prije nego što se uputite na put, preporučuje se kontaktirati odabranu ustanovu i dogovoriti termin. To će vam uštedjeti vrijeme i osigurati da ne dođete uzalud.
  • Pripremite potrebne dokumente: Osim osobne iskaznice, ponesite i sve relevantne medicinske dokumente koji bi mogli biti potrebni tijekom pregleda. Posebnu pozornost obratite na potvrdu o zdravstvenom stanju (povijest bolesti) izdanu od liječnika obiteljske medicine
  • Pročitajte još jedan naš blog: Kliknite ovdje i upoznajte se s detaljnim postupkom na koji način proći kroz proces liječničkog pregleda

Iako ovakve promjene mogu izgledati kao velike prepreke na putu do vozačke dozvole, s pravim informacijama i malo planiranja, one se mogu lako prevladati. Nadamo se da će vam ove informacije pomoći da bez većih problema nastavite s vašim putem do neovisnosti na cesti.

Za sve dodatne informacije oko upisa ili obavljanja liječničkog pregleda budite nas slobodni kontaktirati na broj telefona: 031/613-870 ili posjetite osobno autoškolu Oprez na adresi: Braće Radić 26, Našice