Dvije autoškole, dva imena, dva mjesta i jedan pristup obuci kandidata. Ukratko, na ovaj način možemo opisati ideju koja se javila početkom 2016. godine kada je autoškola Topolovec iz Donjeg Miholjca krenula u realizaciju kupovine autoškole Oprez iz Našica. Svaki početak je težak pa smo prolazili sve i svašta. Nakon pet godina smo uspjeli realizirati željeno i doći do postavljenog cilja iz prve rečenice!

Povijest

Autoškola Topolovec samostalni nastup na tržištu započinje 2000.-te godine nakon raspada “Zelenog signala”, prve privatne autoškole na području Donjeg Miholjca. Ulaganjem u infrastrukturu, vozni park, usavršavanje djelatnika i prateći razvoj tehnologije uspjeli smo postati lider u obuci kandidata na Miholjačkom području. S obzirom na specifičnosti poslovanja autoškola, logičan slijed događaja je bio širenje djelatnosti na drugo područje. Spletom okolnosti, izbor je pao na područje grada Našica.

Autoškola Oprez je sa radom započela tijekom 1999. godine. Izvodili su se  programi osposobljavanja kandidata za A i B kategorije vozila na području grada Našica. Tvrtka auto škola Topolovec 2016. godine kupuje autoškolu Oprez. Ulaže se svježi kapital, proširene su djelatnosti, poslovni prostor je ostao na dobro poznatom mjestu, ali i većina djelatnika koji su najveća vrijednost!

Sadašnjost

Profesionalni pristup, konstantno usavršavanje vlastitog kadra, unaprjeđenje tijeka obuke kandidata i visoka prolaznost naše su crte vodilje, a sve u cilju stvaranja samostalnog i sigurnog vozača. Naše autoškole uvijek nastoje tržištu ponuditi novine u osposobljavanju kandidata kako bi obuka bila na izuzetno visokoj razini. Osposobljavamo kandidate za AM, A1, A2, A, B, C i CE kategorije vozila. Ova cjelina je trenutno lider na području Osječko baranjske županije sa 9 zaposlenih osoba i 15 vozila za obuku kandidata. 

Osim osnovne djelatnosti, u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem AMC, izvodimo programe obrazovanja i osposobljavanja odraslih osoba. Kako bi zaokružili cjelinu uz obuku kandidata za C i CE kategorije, našim polaznicima omogućavamo završetak programa prekvalifikacije za program Vozač motornog vozila. Također, svi profesionalni vozači se moraju periodički usavršavati pa u ponudi imamo i program periodičke izobrazbe vozača, tzv. KOD95. Osposobljavanje za rukovatelje radnim strojevima, program njegovatelj/ica, građevina, ekonomija i turizam su također programi koje izvodi stručni tim Pučkog učilišta AMC.

Budućnost

Nitko ne može znati što nas čeka u bližoj ili daljoj budućnosti, ali ono što znamo je to da ćemo uvijek kvalitetu obuke stavljati na prvo mjesto. Sigurno ćemo se prilagoditi svim zahtjevima vremena u pogledu primjene tehnologije i oblika poslovanja.

Tijekom narednih godina ići ćemo u smjeru učvršćivanja pozicije na tržištu jer dugoročno gledano samo će veći pogoni moći opstati s obzirom na zahtjeve koji se postavljaju ispred svih koji se žele baviti osposobljavanjem kandidata za vozače. Osim toga, uvođenje simulatora, potencijalno preseljenje u veće poslovne prostore i proširenje djelatnosti na obuku kandidata D kategorije (autobus) su stvari koje planiramo uvesti u dogledno vrijeme.